Lierse-icoon Menzo krijgt opvallende klus: technisch manager én interim-bondscoach

Lierse-icoon Menzo krijgt opvallende klus: technisch manager én interim-bondscoach

12-03-2021 21:30

Stanley Menzo is door de voetbalbond van Aruba aangesteld als technisch manager. Hij gaat daarnaast als interim-bondscoach aan de slag, totdat er een nieuwe trainer voor het nationale elftal is gevonden. In die zoektocht speelt de voormalige doelman van Lierse SK zelf een belangrijke rol.

De voormalig keeper heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor drie jaar bij de voetbalbond van Aruba. Het gaat hierbij om de functie als technisch manager. Menzo heeft een breed takenpakket, waaronder het vinden van een nieuwe bondscoach. "Er is een plan gemaakt dat alle lagen van het voetbal hier moet gaan ontwikkelen", laat Menzo in een eerste reactie aan Voetbal International weten.

"Denk aan het opleiden van talenten, coaches en scheidsrechters. Op clubniveau en bij de nationale teams", aldus Menzo. "En de verbetering van trainingsomstandigheden en stadions. Er is heel veel werk te doen, we beginnen van onderop. Dat maakt het een heel interessant project."

De nieuwe bondscoach van Aruba wil zijn ploeg niet vergelijken met Suriname en Curaçao. "We zijn nu aan het inventariseren wie er allemaal in aanmerking komen voor de Arubaanse ploeg. Voorlopig kun je ons nog niet vergelijken met Suriname of Curaçao. Dit project gaat ook niet alleen om de nationale ploeg. Er zit steun van de FIFA achter en we willen het totale voetbal op Aruba naar een hoger niveau brengen", sluit Menzo af.