Eupen-pion stond dicht bij Manchester United: 'Pogba was mijn tolk'

Eupen-pion stond dicht bij Manchester United: 'Pogba was mijn tolk'

12-03-2021 23:16
1

In de voorbije jaren zagen we heel wat jonge Belgen richting het buitenland vertrekken. Getalenteerde spelers kozen voor ploegen zoals Internazionale, Ajax, Chelsea en Manchester United. Ook voor Theo Defourny gebeurde dat bijna.

De huidige nummer één van KAS Eupen stond in de jeugd te boek als een groot talent en werd gevolgd door verschillende buitenlandse clubs. Manchester United toonde ook verregaande interesse en hij mocht daar op zijn zeventiende zelfs een test afleggen. Ondanks goede resultaten, sprong een overgang af omwille van financiële redenen. "Dat was een ander universum, een schitterende herinnering", herinnert Defourny zich nog bij RTBF.

"Ik werd door Alex Ferguson in het Frans ontvangen en Paul Pogba was mijn tolk. Hij was ook de hele tijd in de kleedkamer aan het dansen! Ik kreeg ook veel raad van Edwin van der Sar, die aan zijn laatste seizoen bezig was", geeft Defourny aan.

Defourny, die toen voor Olympique Lyon uitkwam, bleef in Frankrijk maar wist daar niet door te breken. Na omzwervingen bij Antwerp, Rouen, Virton, Moeskroen, Tubize en Lokeren is hij nu titularis geworden bij Eupen.