Eupen op zoek naar bekerstunt tegen Standard: Voor ons is het een privilege

Eupen op zoek naar bekerstunt tegen Standard: "Voor ons is het een privilege"

12-03-2021 18:15 Laatste update: 18:15

Komend weekend staan de halve finales in de Beker van België op de agenda. De grote verrassing bij de laatste vier is zonder twijfel Eupen. De Oostkantonners nemen het op tegen Standard en volgens Andreas Beck heeft zijn team dan ook niks te verliezen.

"Voor ons is het een privilege", aldus de Duitse ex-international in Het Laatste Nieuws. "We kunnen een historisch resultaat in de clubgeschiedenis verwezenlijken en het is niet omdat sommigen onder ons al prijzen hebben gewonnen, dat we niet worden meegesleept door de ambiance. Nooit voorheen is er zoveel media-aandacht geweest voor Eupen, nooit voorheen hebben we zoveel steun gevoeld van de fans."

Ook Eupen-trainer Benat San Jose schuift de favorietenrol graag door naar Standard. "Het juiste moment om Standard te treffen? Voor ons komt de match op 'the right moment' omdat we ons eindelijk eens een volle week hebben kunnen voorbereiden en omdat we al vier matchen ongeslagen zijn, maar Standard is een zoveel grotere club en grote clubs kunnen op elk moment toeslaan."