KV Kortrijk trekt aan het langste eind in oefenduel tegen KV Oostende

12-03-2021 14:45

Vrijdagnamiddag speelden twee eersteklassers een oefenpartij tegen elkaar. KV Oostende ontving thuis de Kerels van KV Kortrijk. Oostende leidde met 1-0 bij de rust, maar KVK draaide de situatie helemaal om in de tweede helft. Kortrijk won uiteindelijk met 1-2.

Dit weekend is er geen competitievoetbal omdat de halve finales van de Croky Cup worden afgewerkt. Dus besloten Oostende en Kortrijk dan maar om een oefenduel tegen elkaar in te lassen. Bij de rust zag het er goed uit voor Oostende want ze waren op een 1-0 voorsprong geklommen na een doelpunt van Théo Ndicka.

Het sein voor Kortrijk om het gaspedaal in te duwen in de tweede helft. Trent Sainsbury wist gelijk te maken op aangeven van Teddy Chevalier. Diezelfde Chevalier kroonde zich uiteindelijk tot matchwinnaar. Hij zorgde in de slotfase voor het tweede en beslissende Kortrijkse doelpunt. Zo eindigde deze oefenpot tussen de twee eersteklassers op een 1-2 overwinning voor Kortrijk.