'Barcelona ziet af van Wijnaldum door opmars van Moriba onder Koeman'

'Barcelona ziet af van Wijnaldum door opmars van Moriba onder Koeman'

12-03-2021 14:15 Laatste update: 13:58
1

De overstap van Georginio Wijnaldum van Liverpool naar FC Barcelona is 'praktisch uitgesloten'. Dat meldt Diario Sport. De ontwikkeling van Ilaix Moriba sluit de deur voor de dertigjarige Oranje-international.

Vooral Ronald Koeman wilde Wijnaldum vanwege zijn transfervrije status dolgraag naar Barça halen. De twee werkten al samen bij het Nederlands elftal. Door de opmars van Moriba is de komst van een extra middenvelder echter geen prioriteit meer, schrijft de Catalaanse sportkrant.

Wijnaldum staat er nog altijd goed op in Camp Nou, maar omdat hij de ontwikkeling van Moriba kan afremmen is er een streep door zijn naam gezet. Het jeugdproduct 'voldoet aan veel van de eisen waar Koeman naar op zoek was met Wijnaldum, maar met meer kennis van het Barça-spel, een betere techniek en bovendien nog de jeugdigheid en honger om te slagen.'

De kans is groot dat Wijnaldum alsnog zijn contract bij Liverpool verlengt, terwijl Barça de aandacht richt op versterkingen voor de achterhoede en voorhoede. Zo zijn David Alaba, Eric García, Memphis Depay, Erling Haaland en Sergio Agüero in beeld, schreven Spaanse media eerder. Voorzitter Joan Laporta wil obligaties uitgeven om voldoende financiële middelen te hebben.