Union op een zucht van Eerste Klasse A: De kloof is niet zo groot

Union op een zucht van Eerste Klasse A: "De kloof is niet zo groot"

12-03-2021 13:30

Union kan komend weekend al kampioen worden in Eerste Klasse B. De Brusselaars zijn alvast klaar om het in 1A te proberen, ziet ook assistent-coach Karel Geraerts. 

"Met deze ploeg zouden we onze plaats hebben in 1A", stelt hij onomwonden bij Sporza. "Het verschil? Ik weet niet of er zo'n groot verschil is. In de beker hebben we tegen Moeskroen met een man minder een achterstand nog ongedaan gemaakt. En tegen Anderlecht hebben we het eerste uur ook heel goed meegespeeld."

Union verloor die match uiteindelijk wel met 0-5. "Na die match heb ik veel mensen horen zeggen dat we dat gedaan hebben op enthousiasme. En dat klopt voor een stuk, zo proberen we elke week te spelen. Met veel enthousiasme en kwaliteit. Ons spel verandert niet, alleen zijn we tegen Anderlecht op de beslissende momenten niet efficiënt geweest. Dus ik denk niet dat de kloof zo groot is."

De vraag is nu of Union de kern kan samenhouden. "Na zo'n uitzonderlijk seizoen worden er wel spelers opgemerkt. Casper Nielsen is een goed voorbeeld. Hij flirtte vorig seizoen al met een vertrek en heeft nu weer een goed jaar achter de rug. De club zal hem graag willen houden, maar je moet ook naar de markt kijken. Dat is het werk van de technisch directeur."