Löw legt vertrek als bondscoach van Duitsland uit: 'Daarom is het verstandig'

Löw legt vertrek als bondscoach van Duitsland uit: 'Daarom is het verstandig'

12-03-2021 10:01 Laatste update: 10:32
1

Joachim Löw beweert dat hij nooit definitief afscheid heeft genomen van Mats Hummels en Thomas Müller bij het Duitse elftal. De bondscoach sluit dan ook niet uit dat hij het tweetal meeneemt naar het EK van komende zomer. Ook vertelt hij de reden achter zijn vertrek als bondscoach van Duitsland.

"Ik zou willen dat mensen naar me luisteren als ik dingen zeg. Ik heb de deur nooit voor hen gesloten", vertelt Löw op de persconferentie over Hummels en Müller. Sinds het WK van 2018 selecteerde hij de twee niet meer, omdat hij een nieuwe generatie de kans wilde geven in de nationale ploeg. Volgens Kicker zou Löw Hummels en Müller weer willen selecteren voor het EK. "Normaal gesproken moet je een generatiewisseling niet onderbreken. Maar de pandemie kan alles veranderen", vertelt hij daarover. 

Enkele dagen geleden kwam het nieuws naar buiten dat Löw na het EK stopt als bondscoach van de Duitsers. Op de persconferentie licht hij die beslissing toe. "Ik wil dat de nieuwe ploeg op het EK van 2024 in eigen land top is. Dan willen we vlammen. Ik zie mezelf tegen die tijd niet meer als bondscoach en daarom is het verstandig om na het EK van komende zomer te vertrekken."