Ajax-talent Brobbey bereikt akkoord met nieuwe club volgens Fabrizio Romano

Ajax-talent Brobbey bereikt akkoord met nieuwe club volgens Fabrizio Romano

12-03-2021 09:44 Laatste update: 07:42
10

Transferspecialist Fabrizio Romano heeft op de late donderdagavond nieuws over Brian Brobbey gedeeld. De negentienjarige Ajax-spits zou een persoonlijk akkoord met RB Leipzig bereikt hebben.

Brobbey kan na dit seizoen transfervrij vertrekken uit Amsterdam. Ajax probeerde al geruime tijd om zijn verbintenis te verlengen, maar de gesprekken werden begin februari afgebroken. Ajax hoopte stiekem dat Brobbey alsnog bij zou tekenen en Davy Klaassen praatte elke dag op de spits in. Het lijkt er echter op dat de Amsterdammers definitief achter het net vissen, getuige de karakteristieke 'here we go'. Jan Joost van Gangelen heeft inmiddels bij ESPN laten weten dat Brobbey voor vier jaar gaat tekenen.

De negentienjarige Amsterdammer met Ghanese roots maakte de afgelopen jaren naam in de jeugdopleiding en debuteerde dit seizoen in de Eredivisie. Brobbey scoorde direct tegen Fortuna Sittard en deed eind januari hetzelfde tegen Willem II, maar werkte vooral in de Europa League aan zijn statistieken. In de uitwedstrijd tegen Lille OSC maakte hij de winnende 1-2 voor Ajax, donderdagavond scoorde hij ook tegen BSC Young Boys.

In Leipzig zou Brobbey één Nederlander kunnen treffen. Justin Kluivert wordt gehuurd van AS Roma, maar Die Roten Bullen hebben een koopoptie.