Raad voor Kompany: “Trebel is er nu dus gebruik hem ook bij Anderlecht”

Raad voor Kompany: “Trebel is er nu dus gebruik hem ook bij Anderlecht”

12-03-2021 08:28
22

RSC Anderlecht moet nog volop strijden voor een plek in Play-Off 1. Walter Baseggio laat zich in een gesprek met Het Laatste Nieuws uit over zijn voormalige club.

Adrien Trebel zit ook nog steeds bij Anderlecht, maar speelt niet meer zo veel. Midden februari kreeg hij tegen Cercle nog eens een half uur speeltijd. "Zeker in deze fase van de competitie en in de situatie waarin RSCA zit, zou ik hem toch maar opstellen", vindt Baseggio. "Ik weet dat hij niet bij iedereen binnen de club in de bovenste schuif ligt, ook door zijn hoog loon. Maar als hij er toch zit, gebruik hem dan."

Kompany kiest voor een duo op het middenveld met Cullen en Lokonga. "Te conservatief”, gaat de voormalige middenvelder van Anderlecht verder. “Ze zijn allebei vooral verdedigend ingesteld en schuwen al te vaak de risico's. Ook Sambi, ja. De kloof tussen het middenveld en de aanvallers is te groot."

Trebel zou meer speeltijd moeten krijgen, vindt Baseggio. “Hij is geen nummer '10', maar zijn neus staat wel altijd richting de goal van de tegenstander. En vooral: hij legt durf en risico in zijn spel. In mijn tijd speelden we ook met twee spitsen, Aruna en Jestrovic. Ik moest hen bedienen en Vanderhaeghe of Hasi waakte over het evenwicht. Dat werkte goed."