Na vertrek bij KV Mechelen breekt Bouchouari helemaal door bij Roda JC

Na vertrek bij KV Mechelen breekt Bouchouari helemaal door bij Roda JC

11-03-2021 17:25 Laatste update: 17:29
2

In het verleden zagen we heel wat jonge Belgische voetballers de stap naar het buitenland maken. Flink wat van die spelers trokken naar Nederland in de hoop daar door te breken. Dat lijkt nu helemaal te lukken voor Benjamin Bouchouari.

De jonge negentienjarige middenvelder werd in 2017 weggeplukt bij KV Mechelen, waar Bouchouari het niet makkelijk had. Na omzwervingen bij Willem II en Fortuna Sittard is de voormalige jeugdspeler van onder meer RSC Anderlecht en KRC Genk inmiddels een basispion geworden bij Roda JC.

De stap naar Nederland heeft Bouchouari zich dus ook nog lang niet beklaagd. "In België zou ik nog geen minuut gespeeld hebben in een eerste elftal", geeft Bouchouari aan op de website van de Keuken Kampioen Divisie.

Inmiddels durft Bouchouari al te dromen van een stap hogerop. "Spelen bij een topclub als Ajax of in LaLiga", geeft hij aan. "Toch moet ik eerst maar eens zien dat ik de Eredivisie haal met Roda en misschien een uitnodiging ontvang voor een jeugdinterland. Dat zou ik ook heel gaaf vinden", besluit Bouchouari.

De middenvelder kwam dit seizoen achttien keer uit voor Roda JC. Daarin was hij goed voor één doelpunt en één assist.