Proto kan de lof niet op over Genk-trainer Van den Brom: 'Grote indruk gemaakt'

Proto kan de lof niet op over Genk-trainer Van den Brom: 'Grote indruk gemaakt'

11-03-2021 17:00 Laatste update: 17:05
3

Silvio Proto heeft in zijn lange carrière met heel wat trainers mogen samenwerken. In een podcast bij RSC Anderlecht heeft hij ook even teruggeblikt op zijn periode met John van den Brom, waar Proto een titel mee pakte.

De huidige trainer van KRC Genk maakte een grote indruk op Proto toen Van den Brom nog actief was als coach voor Anderlecht. "John had het gevoel om te weten wat de spelers nodig hadden toen hij de kleedkamer binnenkwam. Hij heeft een grote indruk op mij gemaakt", zegt Proto.

De voormalige doelman komt ook met een anekdote. "Ik wilde bijvoorbeeld eens een paar dagen pauze nemen. We hadden geen wedstrijden door de interlandbreak en ik vroeg Van den Brom of ik de club mocht verlaten om naar New York te gaan. Hij vertelde me dat ik het niet eens hoefde te vragen, want hij vertrouwde me", aldus Proto.

Proto is dan ook een grote fan van Van den Brom. "In de voetbalwereld zijn er maar weinig trainers zoals hem", vervolgt Proto. "Veel trainers spelen een politieagent. Zij snappen het niet, spelers zijn geen zesjarigen die je met een stokje moet leiden", besluit Proto.