'Löw wil afsluiten met een knaller en roept twee WK-helden weer op'

'Löw wil afsluiten met een knaller en roept twee WK-helden weer op'

11-03-2021 12:43 Laatste update: 12:50
1

Joachim Löw is van plan om Thomas Müller en Mats Hummels toch mee te nemen naar het EK. Het ervaren tweetal werd na het teleurstellend verlopen WK van 2018 en de uitschakeling in de Nations League tegen Oranje afgeserveerd door de bondscoach, maar de twee spelers zijn nu toch weer in beeld.

Het EK wordt het laatste toernooi voor Löw als keuzeheer van Die Mannschaft en dus mikt hij op het maximale: de Europese titel. Volgens Kicker heeft de ervaren trainer besloten om dat met oudgedienden Müller (31) en Hummels (32) te doen.

De roep in Duitsland om een oproep voor Müller klonk dit seizoen luid. De aanvallende middenvelder bewees vaak zijn waarde voor Bayern en zou met zijn ervaring ook een belangrijke rol kunnen spelen voor de jongere spelers die doorbreken in het Duitse elftal. Hummels heeft Löw overtuigd met solide spel in de verdediging van Borussia Dortmund.

Een speler die ook werd bedankt voor bewezen diensten en niet terug lijkt te keren is Jerome Boateng. De 32-jarige verdediger lijkt alleen kans te maken op een plekje in de selectie als er veel blessures zijn.