Argentijnen massaal de straat op voor Maradona: 'Hij is vermoord'

Argentijnen massaal de straat op voor Maradona: 'Hij is vermoord'

Gepubliceerd: donderdag 11 maart 2021 om 11:12do 11-03-2021 om 11:12

Argentinië is nog altijd in de ban van de dood van Diego Maradona. Honderden Argentijnen gingen woensdag de straat op omdat ze duidelijkheid willen over de doodsoorzaak van de superster.

Op 25 november vorig jaar overleed Maradona op zestigjarige leeftijd aan een hartstilstand, weken nadat hij een hersenoperatie had ondergaan. Daarna werd de voormalig topvoetballer behandeld door diverse dokters, maar daar bestaan nu twijfels over. Veel mensen denken dat Maradona niet de juiste behandeling heeft gehad en dat zijn dood voorkomen had kunnen worden.

De protesterende Argentijnen eisen duidelijkheid en organiseerden een protestmars, waarin ook dochters Dalma en Giannina meeliepen. Toen het grimmig werd, vertrokken zij echter weer. In diverse filmpjes is te horen dat demonstranten leuzen roepen als 'Hij is niet overleden, hij is vermoord' en dat de advocaat van Maradona, die het medisch team aanstelde, met de dood bedreigd wordt.

Maradona is een volksheld in Argentinië nadat hij het team in 1986 bijna eigenhandig wereldkampioen maakte. De aanvallende middenvelder maakte furore in het nationale elftal en werd ook bij clubs als Boca Juniors en Napoli een absolute legende.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws