“Ik wil bewijzen dat Vercauteren gelijk had om me naar de A-kern te halen”

“Ik wil bewijzen dat Vercauteren gelijk had om me naar de A-kern te halen”

11-03-2021 09:13

Rupel Boom haalden met Levi en Drin Sula de twee broertjes van Dodi Lukebakio in huis. De jongste Sula maakte de overstap van OHL. Hij wil op zijn 22e eindelijk doorbreken in een eerste ploeg.

“Het feit dat Rupel Boom kansen geeft aan jonge spelers, was een doorslaggevende factor in mijn keuze”, begint Sula. “Op mijn 22ste wordt het tijd dat ik in een eerste ploeg aan de slag kan. Ik ga niet beweren dat ik bij de beloften niets meer kan bijleren, maar het is toch niet hetzelfde. Bovendien zit Rupel Boom in een reeks net onder het profniveau. Clubs uit 1A en 1B komen hier geregeld scouten. Als je goed speelt, val je sowieso op.”

“Soms moet je wat geluk hebben. Franky Vercauteren haalde me bij de A-kern”, gaat Sula verder. “Hij had me zien spelen bij de U21 en vond dat ik klaar was voor een nieuwe stap. Jammer genoeg vertrok Vercauteren nog tijdens het seizoen naar Anderlecht. De nieuwe coach (Marc Brys, nvdr.) had het minder op de jeugd begrepen en na de promotie werden er zeker tien nieuwe spelers gehaald. Zo werd het voor mij een verloren jaar. Op enkele oefen­matchen tijdens de voorbereiding na heb ik niks gespeeld. Bij Rupel Boom wil ik bewijzen dat ­Vercauteren gelijk had.”

Sula heeft nog geen nationale ploeg gekozen. “Nee, nog niet. Mijn selectie voor België dateert nog van bij de U15, voor Albanië speelde ik vorig seizoen nog een interland met de beloften tegen Qatar. Een echte keuze moet je pas maken als de A-ploeg aan de deur klopt. Dat is nu nog niet het geval en momenteel is het ook niet mijn grootste bekommernis. Ik wil mezelf nu eerst in clubverband op de kaart zetten. Ik speelde nog nooit voor een eerste elftal, dat wordt dus al een flinke stap.”