Dan toch geen remontada: PSG schakelt dominant Barcelona uit

10-03-2021 22:54 Laatste update: 22:57
9

Een nieuw Champions League-wonder is woensdagavond uitgebleven voor FC Barcelona. De ploeg van Lionel Messi was veel sterker dan Paris Saint-Germain, maar sprong te onzorgvuldig om met de kansen om voor een nieuwe remontada te zorgen: 1-1.

Het gevaar kwam van de kant van Barcelona. Het overklaste PSG, maar vergat het overwicht in de score uit te drukken. Ousmane Dembélé kreeg in de eerste helft liefst vier kansen op een doelpunt, maar de Franse vleugelaanvaller vergat zichzelf te belonen. En ook Dest had geen geluk: de verdediger brak door aan de rechterkant en raakte met een hard schot de onderkant van de lat.

Bij de eerste de beste mogelijkheid van PSG was het meteen raak. Mauro Icardi werd op de hakken getrapt door Clément Lenglet en dat werd door scheidsrechter Anthony Taylor bestraft met een penalty. Kylian Mbappé, in de heenwedstrijd al goed voor een hattrick, pakte het cadeautje uit.

Comeback Barcelona
Na een vroege ingreep van Koeman, die Óscar Mingueza slachtofferde voor Junior Firpo, kwam Barcelona op gelijke hoogte. Lionel Messi besloot het maar eens zelf te proberen en mikte zijn verwoestende wreeftrap in de bovenhoek achter PSG-doelman Keylor Navas.

Barça had nog drie doelpunten nodig om een verlenging af te dwingen, maar kwam daar niet meer bij in de buurt. Breekpunt was de misser van Messi vlak voor rust. De Argentijnse faalde vanaf elf meter, nadat Antoine Griezmann de penalty had versierd.

In de tweede helft bleek de missie van Barcelona kansloos, ook al kregen de Catalanen nog wat mogelijkheden tegen de hechte PSG-defensie. De grootmacht uit Parijs gaat door naar de kwartfinale van de Champions League, Barça kan zich richten op La Liga en de Copa del Rey-finale.