'De vette jaren komen nog terug, men zal verschieten van RSC Anderlecht'

'De vette jaren komen nog terug, men zal verschieten van RSC Anderlecht'

10-03-2021 21:13
10

RSC Anderlecht zal het de rest van dit seizoen moeten doen zonder Hannes Delcroix. De verdediger raakte opnieuw geblesseerd en raakt pas weer voor de start van volgend seizoen weer fit. Voor Elias Cobbaut een unieke kans om zich weer in de basis te werken.

De verdediger begon als basispion aan het seizoen, maar verloor die plek door een blessure. Hij was maanden out en zag Delcroix doorbreken. Maar nu is de situatie opnieuw omgekeerd. "Ik ben nooit bang geweest. Omdat ik wist dat ik zou terugkomen", zegt Cobbaut in Het Laatste Nieuws.

Een makkelijke periode was het echter niet. “De eerste zes weken waren verschrikkelijk. Ik zat in het gips, was afhankelijk van mijn vriendin, familie en vrienden. Toen was ik waarschijnlijk niet de meest aangename persoon ", zegt Cobbaut.

"Ik kon bijna niks doen, lag voortdurend in de zetel -, maar die frustratie heb ik gelukkig kunnen omzetten in iets positiefs: motivatie. Tijdens mijn revalidatie heb ik beseft: dit is de mooiste job ter wereld. Ik hou zó veel van dat balleke", aldus de verdediger.

Basisplek
En nu lijkt Cobbaut dus Delcroix te gaan vervangen in de basis, al wil de verdediger zich nog niet gelukkig prijzen. "Ik zie dat niet zo", vertelt Cobbaut. "Er zijn nog veel goeie spelers op Anderlecht, iedereen staat te popelen. Sowieso zal ik moeten vechten voor mijn plaats. Dat het makkelijker is zonder Hannes - die ik overigens niks dan het beste toewens -, daar ben ik het helemaal niet mee eens", aldus de verdediger.

Maar Cobbaut beseft wel dat er resultaten geboekt moeten worden met Anderlecht. Hij gelooft echter dat dat wel zal gebeuren. "Ik pas bij Anderlecht, hier kan ik me het beste ontwikkelen. Ik ben gelukkig. Trouwens, die vette jaren komen wel terug. Het zal keren. Men zal nog verschieten van Anderlecht", besluit hij.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie