Na vertrek bij Genk zijn Atalanta-fans helemaal overtuigd van Maehle

Na vertrek bij Genk zijn Atalanta-fans helemaal overtuigd van Maehle

10-03-2021 22:31
2

KRC Genk nam deze winter afscheid van een sterkhouder en zag Joakim Maehle de club verlaten. De Deense rechtsachter ging aan de slag bij Atalanta, waar hij stilaan helemaal aan het doorbreken is.

Maehle werd voor zo'n elf miljoen euro overgenomen van KRC Genk en is goed op weg om een volwaardige basispion te worden. Door de blessure van Hans Hateboer stond hij de laatste vier wedstrijden in de Serie A in de basis en speelde hij ook in de Coppa Italia en de Champions League. Bij Atalanta lijkt men helemaal overtuigd te zijn.

Zo is men bij fansite CalcioAtalanta bijzonder lovend over Maehle. 'Hij moet uiteraard bevestigen, maar het is nu al duidelijk dat Maehle kan uitgroeien tot een nieuwe topaankoop', schrijft men. 'Het management slaagt er altijd in om uitstekende profielen te vinden in kampioenschappen die iets minder hoog aangeschreven staan', aldus de fansite.

Maehle zit inmiddels aan vijftien wedstrijden voor Atalanta. Daarin was de rechtsachter goed voor één assist. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Italiaanse club.