Vader Delcroix over blessure: Hannes is nuchter genoeg om dit te kunnen plaatsen

Vader Delcroix over blessure: "Hannes is nuchter genoeg om dit te kunnen plaatsen"

10-03-2021 20:10 Laatste update: 19:40
1

RSC Anderlecht geraakte niet verder dan een gelijkspel tegen KV Mechelen. Na de wedstrijd kreeg coach Vincent Kompany nog meer slecht nieuws te horen want hij zag Hannes Delcroix uitvallen tot de rest van het seizoen. De centrale verdediger mist ook het EK. De papa van Hannes Delcroix reageerde na de blessure van Hannes.

In de tweede helft werd Hannes Delcroix gewisseld voor Elias Cobbaut. Een lichte blessure hoopte men bij Anderlecht, maar extra onderzoeken toonden aan dat een operatie onafwendbaar was. 

De papa van Hannes Delcroix, Dominique, gaf aan dat het mogelijk was om de operatie uit te stellen en nog even door te spelen. "Met het oog op het vervolg van zijn carrière vonden we het niet verstandig om nog een paar weken aan te modderen", vertelt vader Dominique Delcroix aan Het Laatste Nieuws. "Het verdict zou altijd hetzelfde geweest zijn. Het is beter om de komende maanden te revalideren en fit te zijn voor het nieuwe seizoen, dan de voorbereiding op het nieuwe seizoen helemaal te moeten missen. Dit is een tegenvaller, maar ook niet meer dan dat. Ik ken mijn zoon, dit is een klap die nu even hard aankomt, maar hij zal hier sterker uitkomen", aldus papa Delcroix.

Door deze blessure ziet Delcroix ook een mogelijk Europees Kampioenschap in rook opgaan. Volgens vader Dominique blijft Delcroix daar nuchter onder. "We hebben hem altijd met de voetjes op de grond gehouden, maar hij geloofde wel in die selectie. Dat mocht ook, want hij was heel goed bezig. Maar nogmaals, Hannes is heel nuchter in deze dingen. Hij weet dat er nog veel EK’s en WK’s komen", liet Dominique Decroiw weten aan Het Laatste Nieuws.