BILD deelt Dortmund-lijstje: 'Geen Onana, Malen en Memphis nog steeds in beeld'

BILD deelt Dortmund-lijstje: 'Geen Onana, Malen en Memphis nog steeds in beeld'

10-03-2021 18:58 Laatste update: 18:28

Borussia Dortmund bereikte dinsdagavond de kwartfinale van de Champions League, maar presteert in eigen land teleurstellend en wil komende zomer investeren in de selectie. Volgens BILD heeft BVB een shortlist samengesteld met potentiële versterkingen voor drie posities.

Zo is BVB al geruime tijd op zoek naar een eerste doelman. Marwin Hitz heeft sinds kort de voorkeur boven de van een blessure teruggekeerde Roman Bürki, maar Dortmund lijkt niet met de twee Zwitsers de toekomst tegemoet te willen gaan. Odysseas Vlachodimos (Benfica) en Péter Gulácsi (Benfica) zijn de twee voornaamste kandidaten. Ajax-doelman Andre Onana stond onlangs nog met Vlachodimos en Gulácsi op een longlist, maar dat was vóórdat hij werd geschorst wegens dopinggebruik.

Donyell Malen en Memphis Depay zijn wél op het lijstje van Dortmund blijven staan. De twee Oranje-internationals werden begin februari al gelinkt aan de huidige nummer zes van de Bundesliga, die sterk rekening houdt met een zomers vertrek van Jadon Sancho. Memphis geldt als meest aantrekkelijke optie op de transfermarkt, omdat hij komende zomer transfervrij is. Er zijn echter meer clubs die daarvan willen profiteren: ook FC Barcelona zit al maandenlang achter de aanvaller van – nu nog – Olympique Lyon aan.

Verder wil Dortmund zijn verdediging versterken, bij voorkeur met Maxence Lacroix. De twintigjarige Fransman – bezig aan zijn eerste seizoen bij VfL Wolfsburg – is volgens BILD echter niet goekoop: Lacroix ligt nog tot 2024 vast bij Die Wölfe, die naar verluidt 25 miljoen euro voor hem vragen.