Gefaald in Genk, top bij Rangers: Hagi had verwacht dat Genk meer in hem geloofde

Gefaald in Genk, top bij Rangers: "Hagi had verwacht dat Genk meer in hem geloofde

Gepubliceerd: woensdag 10 maart 2021 om 18:10wo 10-03-2021 om 18:10

Laatste update: woensdag 10 maart 2021 om 20:52wo 10-03-2021 om 20:52

Ianis Hagi kwam met grote verwachtingen aan in ons land. Doorbreken bij Genk lukte echter niet waarna Hagi het in Schotland mocht proberen. Bij de Glasgow Rangers kroonde de 22-jarige Roemeen zich tot landskampioen. VoetbalPrimeur.be zocht uit waarom het in ons land niet lukte, maar in Schotland wel.

In de zomer van 2019 betaalde Genk bijna vijf miljoen euro voor de diensten van Hagi. De jonge Roemeen werd dan ook een grote carrière voorspeld, Genk leek een uitstekende slag te slaan. Amper 19 wedstrijden later was het verhaal van Hagi bij Genk echter uit. Rangers bood een uitweg, het was het begin van de wederopstanding voor het jonge talent.

"Hagi is een speciale speler", vertelt Emanuel Rosu, Roemeens voetbaljournalist, in een exclusief gesprek. "Als je het juist aanpakt krijg je ongelofelijk veel terug. Hij surft nu mee op een golf van enthousiasme in de club. Met enkele doelpunten en meer dan tien assists is zijn aandeel in de titel ook niet gering. Hij wordt dan ook gewaardeerd binnen de club en Steven Gerrard is dol op hem."

Bij Genk kwamen die kwaliteiten veel minder uit de verf. Waarom? "Ik denk dat hij in Genk moeite had om zich te integreren. Hij voelde zich niet deel van de club, hij maakte niet echt ergens deel van uit. Hagi had verwacht dat de club veel meer in hem zou geloven dan uiteindelijk het geval was. Achteraf bekeken kan je stellen dat hij er misschien niet voldoende zijn kans heeft gekregen", vervolgt Rosu.

Dat Genk Hagi liet gaan gaat de club zich mogelijk nog beklagen. Bij Rangers lijkt Hagi namelijk nog niet aan zijn plafond te zitten. "Momenteel zit hij goed in Schotland. Hij wil zelf ook graag blijven en uitgroeien tot een vaste titularis. Daarna kan het echter alle kanten op. Op de langere termijn zal er zeker nog een stap hogerop komen", besluit de journalist hoopvol.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Had Genk Hagi meer kansen moeten geven?

Ja
73%
Nee
27%
(240 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws