Kaya blijft net als de Camargo in de kleedkamer én op het veld heel belangrijk

"Kaya blijft net als de Camargo in de kleedkamer én op het veld heel belangrijk"

10-03-2021 17:34

KV Mechelen doet nog volop mee voor een plaats in Play Off 2, maar het staat nu negende op twee punten van de achtste plaats en op vijf punten van de vierde plaats. De doelstelling is er om Play Off 2 te behalen. Rob Schoofs verlengde onlangs zijn contract bij de Kakkers, de middenvelder blijkt zijn plaatsje gevonden te hebben.

Rob Schoofs wou met KV Mechelen nog eens iets speciaals doen en de Beker van België winnen, maar een zware nederlaag op KRC Genk voorkwam dat sprookje. Schoofs vindt het jammer hoe het gelopen is. "We hadden het totaal niet verwacht hadden na onze goede reeks de afgelopen weken. Het werd een regelrechte horroravond, zeker door de manier waarop we de eerste tien minuten twee doelpunten weggaven en de hele eerste helft niet goed stonden. Tegen een goede ploeg als dit Genk ben je dan snel kansloos en loop je constant achter de feiten aan. We waren niet scherp genoeg en konden offensief, eenmaal aan de bal, te weinig onze wil opleggen. Dat zorgt voor een zuur gevoel, want de beker was een belangrijk doel", verklaarde Schoofs in Sport/Voetbalmagazine de nederlaag op KRC Genk.

Schoofs verlengde zijn contract bij Malinwa net als Onur Kaya. "Ik voel me goed. Het is fijn om daar te zijn, met veel Belgen in de selectie en een juiste sfeer. Dat vertaalt zich ook in constante prestaties. De afgelopen jaren was ik al belangrijk, maar het is juist dat ik groeide in de rol van aanvoerder en voortrekker. Ik vind daat een juist signaal vanuit de clubleiding. Ook al speelt hij dit seizoen misschien wat minder, Onur blijft net als Igor de Camargo in de kleedkamer én op het veld heel belangrijk. Ze zijn beiden heel geliefd", aldus Schoofs.

KV Mechelen heeft nog vier wedstrijden voor de boeg met OHL (thuis), STVV (uit), Zulte (thuis) en Kortrijk (uit).