Anderlecht vindt vervanger voor Delcroix: 'Geen probleem als hij niveau haalt'

Anderlecht vindt vervanger voor Delcroix: 'Geen probleem als hij niveau haalt'

Gepubliceerd: woensdag 10 maart 2021 om 16:15wo 10-03-2021 om 16:15

RSC Anderlecht moet het seizoen afwerken zonder Hannes Delcroix, die geblesseerd raakte en geopereerd moest worden. Nu is het zoeken naar de vervanger voor Delcroix. Volgens Franky Van der Elst is dat Elias Cobbaut.

Cobbaut leek al de meest logische vervanger te gaan worden en dat beaamt ook Van der Elst. De verdediger is echter nog maar pas terug na een maandenlange afwezigheid. "Als Cobbaut zijn niveau weer oppikt, is er geen groot probleem voor Anderlecht", zegt Van der Elst bij Sporza.

"Het is een ander type, maar toch vergelijkbaar", gaat Van der Elst verder. "Het voordeel van Cobbaut is zijn ervaring. Hij heeft al meer matchen op de teller dan Delcroix."

Anderlating
Toch denkt Van der Elst dat het uitvallen van Delcroix een aderlating zal zijn voor paars-wit. "Ze kregen opvallend weinig doelpunten tegen. Anderlecht is de club die tot nu toe op één na het minst gepasseerd is (enkel Club Brugge doet beter). Delcroix heeft daar zeker zijn aandeel in", aldus Van der Elst.

"Het is vooral erg voor Hannes zelf, maar ook voor Anderlecht is het een aderlating", weet Van der Elst. "Samen met Miazga vormde hij centraal achterin een zeer stabiel duo", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws