Genk-uitblinker Onuachu kan Nigeriaanse bondscoach niet overtuigen

Genk-uitblinker Onuachu kan Nigeriaanse bondscoach niet overtuigen

10-03-2021 15:46
8

Binnenkort staan er weer interlands op het programma en zenden heel wat clubs hun spelers naar verschillende werelddelen. Bij KRC Genk moet men echter niet vrezen voor een tijdelijk vertrek van Paul Onuachu.

De nationale ploeg van Nigeria neemt het binnenkort op tegen Benin (27/03) en Lesotho (30/03), maar zal dat (waarschijnlijk) zonder Onuachu doen. De uitblinker van KRC Genk zit niet in de definitieve selectie en moet zich tevreden stellen met een plekje op de reservelijst.

Ondanks zijn 25 doelpunten en twee assists in 29 partijen voor Genk kon hij bondscoach Gernot Rohr toch niet overtuigen om Onuachu in de definitieve selectie te zetten. De bondscoach verkiest in de aanval Ahmed Musa (zonder club), Moses Simon (FC Nantes), Alex Iwobi (Everton), Samuel Kalu (Bordeaux), Victor Osimhen (Napoli), Kelechi Iheanacho (Leicester), Samuel Chukwueze (Villarreal) en Sadiq Umar (Almeria).

Verder op de erelijst staan ook Terem Moffi (ex-KV Kortrijk), Henry Onyekuru (ex-RSC Anderlecht) en Peter Olayinka (ex-Zulte Waregem/KAA Gent). Van Cyriel Dessers is er geen spoor meer in de selectie.