Ik focus mij nu vooral op het spelen van die vier finales die ons nog resten

"Ik focus mij nu vooral op het spelen van die vier finales die ons nog resten"

09-03-2021 20:54

Oud-Heverlee Leuven liet zaterdag in de strijd om Play Off 1 dure punten liggen op het veld van KAS Eupen. De Leuvenaars kwamen drie maal op voorsprong maar gaven die telkens weer uit handen. Thomas Henry lukte zijn twintigste doelpunt in de Jupiler Pro League en heeft nog ambities.

Thomas Henry promoveerde mee met OHL vanuit 1B naar de hoogste klasse van het Belgische voetbal. In 1B scoorde de grote centrumspits zestien keer en het seizoen daarvoor 15 keer. Hij doet dus opmerkelijk beter, zelf had hij dat ook niet verwacht. "Voor aanvang van het seizoen stelde ik als doel tien doelpunten. Op vier speeldagen van het einde van de reguliere competitie zit ik al aan het dubbele. Elk extra doelpunt zie ik dan ook als een soort van bonus", liet de topschutter van OHL weten op de site van de club.

De aanvaller staat vijf doelpunten achter op Paul Onuachu maar Henry heeft nog ambities. "Als ik topschutter van de Jupiler Pro League kan worden, zal ik die titel uiteraard niet laten liggen. Wie zou dat in mijn plaats wel doen? Maar ik lig er heus niet wakker van. Onuachu ligt trouwens nog een handvol goals voor. Ik focus mij nu vooral op het spelen van die vier finales die ons nog resten", aldus de Fransman.