Vitesse creëert nieuwe functie voor clubicoon Janssen: Een mooie stap

Vitesse creëert nieuwe functie voor clubicoon Janssen: "Een mooie stap"

09-03-2021 19:41
4

Theo Janssen blijft de komende jaren verbonden aan 'zijn' Vitesse, hebben de Arnhemmers dinsdag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De 39-jarige oud-middenvelder heeft zijn aflopende contract tot medio 2023 verlengd.

Janssen heeft de afgelopen jaren naam gemaakt als analist – bij onder meer RTL, Studio Voetbal én VoetbalPrimeur – maar is in het dagelijks leven actief in de jeugdopleiding van Vitesse. Dit seizoen heeft hij de O18 onder zijn hoede, maar binnenkort gaat hij verder 'talentencoach': Janssen gaat veelbelovende jeugdspelers 'in brede zin van het woord begeleiden', om ze voor te bereiden op de stap naar het profvoetbal, legt Vitesse via de clubsite uit.

Janssen heeft zin in zijn nieuwe uitdaging. "Het lijkt mij super leuk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van onze toptalenten", heeft hij laten weten na het zetten van zijn handtekening. "Nadat ik eerst scout en vervolgens jarenlang jeugdtrainer ben geweest, is deze nieuwe rol een mooie stap om mij breder en dus completer te ontwikkelen."

Ook technisch directeur Johannes Spors ziet het helemaal zitten. "De voetbalacademie is heel belangrijk voor een club als Vitesse. Als je naar dit seizoen kijkt, zijn spelers als Daan Huisman, Enzo Cornelisse en Million Manhoef doorgebroken", aldus de Duitser, die Janssen in wil zetten om nóg meer talenten door te laten stromen. "Met zijn tactische kwaliteiten, menselijke benadering en ervaring als oud-prof, kan hij als geen ander bij onze talenten de juiste snaar raken."