“De top vier wordt moeilijk, maar top acht moet zeker lukken”

“De top vier wordt moeilijk, maar top acht moet zeker lukken”

09-03-2021 18:50
3

Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend tegen Club Brugge, staat SV Zulte Waregem nog altijd achtste. Met nog vier wedstrijden te gaan doet Zulte dus nog volop mee voor een plek in de top acht. “Ik vind dat Zulte Waregem daar ook thuishoort”, zegt Pieter Merlier in Het Nieuwsblad.  

Merlier is een ex-doelman van Essevee. Zo won hij in 2006 de Beker van België met Zulte. Hij gelooft dat zijn ex-team zich in de top acht zal handhaven. “De top vier wordt moeilijk, maar de top acht moet zeker lukken.” Essevee begon nochtans niet zo denderend aan het seizoen. “Het heeft zich goed herpakt na het mindere seizoenbegin en het heeft het goede gevoel te pakken na die remonte”, zegt een andere ex-speler van Zulte, Stijn Meert.

Volgens Merlier is de mentale sterkte de grootste troef van Zulte Waregem. “Het is een voordeel dat niets moet, maar alles mag. Het speelt zonder druk.” Al zal het toch een pittige eindsprint worden met duels tegen RSC Anderlecht, KAS Eupen, KV Mechelen en KAA Gent. “Het zijn vooral vier interessante wedstrijden. Oké, je speelt nog tegen Anderlecht en Gent, maar die zijn dit seizoen nu ook niet bepaald een toonbeeld van regelmaat.”

Volgens Meert zal het geen sinecure worden, maar hij heeft er toch vertrouwen in. “Maar ik denk dat dit Zulte Waregem genoeg kwaliteit heeft om die achtste plaats vast te houden, zeker als het gespaard blijft van blessures.” Maar waar Merlier vindt dat Essevee ook tevreden mag zijn over zijn seizoen als het buiten de top zes valt, is Meert strenger. “Het zou toch een gemiste kans zijn. Zeker na de vroege bekeruitschakeling zou het opnieuw een grote ontgoocheling zijn, mocht Essvee nog uit die top 8 vallen”, aldus Meert.