Waasland-Beveren spreekt zich uit na moord: 'Wij weigeren te zwijgen'

Waasland-Beveren spreekt zich uit na moord: 'Wij weigeren te zwijgen'

09-03-2021 17:56
18

Enkele dagen geleden werd Beveren en heel België opgeschrikt door een moord. Waasland-Beveren heeft nu gereageerd op het voorval.

'Net in het weekend waarin we onze geel-blauwe cornervlaggen veranderden in regenboogvlaggen, werd een man brutaal vermoord in het hart van onze gemeente Beveren. Hij werd vermoord uit haat', begint Waasland-Beveren haar verklaring.

Op de Freethiel willen ze een duidelijk standpunt innemen. 'Wij van Waasland-Beveren vinden het ongelofelijk belangrijk deze gruwelijke daad en degenen die ervoor verantwoordelijk zijn in de sterkst mogelijke bewoordingen te verwerpen. We geloven in gelijkheid als basisrecht. Wie zwijgt, is medeplichtig. Dus weigeren wij te zwijgen.'

Waasland-Beveren belooft alvast actie. 'Daarom zullen wij de komende uren, dagen en maanden als club, als vereniging, als deel van de gemeenschap, actief het gesprek aangaan met LGBTQ-organisaties, met het management van de Pro League, de voetbalclubs en overheidsinstanties om de beste weg te vinden om niet alleen onze stem te laten horen, maar onze intenties ook om te zetten in daden.'

'Laat ons in de eerste plaats denken aan het slachtoffer, zijn familie en vrienden. Laat ons tegelijkertijd ook denken aan alle anderen die – waar ook ter wereld – met haat, onverdraagzaamheid en uitsluiting worden geconfronteerd. Laat liefde, verdraagzaamheid en solidariteit winnen van haat en onverdraagzaamheid. Samen maken we een verschil', besluit de club.