Meunier over Kompany en RSCA: “Ik blijf Vincent voor 1000% steunen”

Meunier over Kompany en RSCA: “Ik blijf Vincent voor 1000% steunen”

09-03-2021 16:15
19

Er zijn voor- en tegenstanders van het werk van Vincent Kompany bij RSC Anderlecht. Rode Duivel Thomas Meunier gaf in een gesprek met Eleven Sports aan vertrouwen te hebben in de capaciteiten van Kompany als coach. “Ik ben overtuigd van de ideeën van Vincent.”

Meunier, die vroeger voor Club Brugge uitkwam, is ervan overtuigd dat Kompany de juiste op de juiste plaats is bij RSCA. “Ik ben ervan overtuigd dat zijn speelstijl nog steeds de juiste is voor Anderlecht.” Hij heeft het onder andere over het technische spel van Paars-Wit. “Een gepolijst spel, een technisch spel. Een spel waarvoor je graag voor de tv zit.”

Het systeem van Kompany wordt ook vaak vergeleken met dat van Pep Guardiola bij Manchester City. “Hij wil geen copy-paste zijn van wat Guardiola doet bij City. Maar je ziet een ploeg die wil spelen, die risico’s wil nemen.” Meunier beseft ook dat Kompany het met een hele jonge kern moet doen. “Het is altijd hetzelfde met ervaring, je moet spelen om het op te doen. Zelfs als dat betekent dat je risico’s moet nemen.” Wat Kompany ook doet, Meunier zal hem blijven steunen. “Ik blijf Vincent voor 1000% steunen.”