Badji traint op vrije dag bij Club Brugge: Coach zal wel gelijk hebben

Badji traint op vrije dag bij Club Brugge: "Coach zal wel gelijk hebben"

09-03-2021 12:45
15

Youssouph Badji heeft zijn vroege wissel tegen Zulte Waregem duidelijk serieus genomen. Philippe Clement haalde hem na amper 30 minuten van het veld. Op de vrije maandag is Badji toch komen trainen, bevestigt Het Nieuwsblad. 

Badji had dan ook begrip voor de wissel, vertelt begeleider Abdou Cissokho. "Hij reageerde respectvol en professioneel. Natuurlijk was hij ontgoocheld. Maar hij had de zelfbeheersing om niet tegen een sporttas of een drinkbus aan te trappen, zoals je soms weleens ziet. Dat was voor mij al veel waard. Want in zulke ogenblikken kan een jonge speler emotioneel reageren en zichzelf veel schade toebrengen."

Ook in een later gesprek reageerde Badji sereen. "Onmiddellijk na zijn wissel heb ik Youssouph opgebeld. Hij was teleurgesteld maar niet boos. Het eerste wat hij zei was: De coach zal wel gelijk hebben gehad. Dat heeft me gerustgesteld. Vandaag (maandag, red.) had hij vrij, maar is hij toch gaan bijtrainen in het trainingscentrum. Hij doet er alles aan om de volgende weken weer driehonderd procent scherp te zijn."

Badji werd gewisseld voor Daniel Perez, maar ook die speelde geen onvergetelijke wedstrijd. Het kan dus best dat hij vrijdag mag starten in de inhaalmatch tegen Sporting Charleroi, tenzij Bas Dost dan al terug is.