Voor zijn ploegmaats is Mbokani een godsgeschenk bij Antwerp

"Voor zijn ploegmaats is Mbokani een godsgeschenk bij Antwerp"

09-03-2021 12:00

De Belgische competitie is ideaal om jonge talenten te lanceren, maar de oude garde laat zich niet wegdrukken. Zo waren Dieumerci Mbokani, Steven Defour en Igor De Camargo in het afgelopen weekend uitblinkers. Dat zag ook Alex Czerniatynski, die veel belang hecht aan ervaring. 

"Hun ervaring koop je niet zomaar in de betere dagbladhandel", lacht hij bij Gazet Van Antwerpen. "Mbokani zoog onmiddellijk weer twee verdedigers naar zich toe. Voor ploegmaats is het een godsgeschenk om zo iemand­ in de punt te hebben staan. Hetzelfde geldt voor De Camargo, terwijl Defour zijn team in Anderlecht door de moeilijke momenten sleurde. Hij voelde perfect aan wanneer hij het spel moest versnellen of vertragen."

De vraag is wel of de oudere spelers nog nieuwe contracten gaan krijgen. "Elke keer ik voor mijn contract ging onderhandelen, kreeg ik hetzelfde te horen: Alex, je bent geen achttien meer hè. Dan antwoordde ik: Maar ik heb wel twintig doelpunten gemaakt. Of je nu 18 of 38 bent, rendement is wat telt."

"Als ze elders een laatste financiële slag kunnen slaan, is vertrekken misschien een betere optie", besluit hij wel. "Maar in het andere geval zou ik hen een jaar langer vastleggen. Bovendien liggen ze alle drie ontzettend goed in de markt bij de fans."