Breaking news

Vlap wil na uitleenbeurt slagen bij Anderlecht: "Ik hoop sterker terug te keren"

Cobbaut hoopt: “Het EK halen met de Rode Duivel zou een mooi cadeau zijn”

Cobbaut hoopt: “Het EK halen met de Rode Duivel zou een mooi cadeau zijn”

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 07:14di 09-03-2021 om 07:14

Elias Cobbaut mocht al even proeven van interlandvoetbal met de Rode Duivels, maar vervolgens gooide een blessure roet in het eten. De verdediger van Anderlecht is nu terug en zijn entourage laat zich uit over de situatie.

Beste vriend Stefan Verbiest geeft een interview aan Het Nieuwsblad. Één van de motivatiebronnen tijdens zijn herstel was de Rode Duivels. “Natuurlijk dacht hij daaraan. Als je één keer Duivel bent geweest, wil je meer. Er is niks mooier dan met de huidige generatie te mogen meedoen. Elias zal er alles aan doen om het EK nog te halen, maar de eerste stappen moeten bij Anderlecht gezet worden.”

“Daar moet hij basisspeler worden en Europees voetbal afdwingen”, gaat Verbist verder. “Daarna zou het EK een mooi cadeau zijn na alle tegenslag en inspanningen. Als hij het niet haalt, zijn er nog veel jaren om uit te blinken bij de Duivels. Hij is nog jong. Zijn enkel speelt soms nog op, dus het blijft wat voorzichtig zijn.”

“Maar ik denk dat hij het tot nu toe goed gedaan heeft. Hij kon niet wachten om zich nog eens te tonen en is een gelukkig mens momenteel. Hij stuurt zelfs foto's vanop training, gewoon omdat hij meer dan ooit beseft wat een geluk het is om profvoetballer te mogen zijn”, aldus Verbist.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Maakt Cobbaut kans op het EK?

Ja
11%
Nee
89%
(89 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws