Struijk bedankt ook voor Jong Oranje: 'Gevleid, maar de keuze is niet eenvoudig'

Struijk bedankt ook voor Jong Oranje: 'Gevleid, maar de keuze is niet eenvoudig'

Gepubliceerd: dinsdag 9 maart 2021 om 07:00di 09-03-2021 om 07:00

Pascal Struijk heeft ook een uitnodiging voor Jong Oranje voorlopig afgeslagen. De 21-jarige verdediger van Leeds United kan ook voor een interlandcarrière bij de Rode Duivels kiezen en heeft bedenktijd gevraagd, meldt De Telegraaf.

Struijk is Nederlands, maar werd in Antwerpen geboren en dus gooide de Belgische bond een balletje bij hem op. De linksbenige mandekker stond daar niet onwelwillend tegenover, maar leek uiteindelijk toch voor Oranje te kiezen. "Het lijkt erop dat zijn hart daar ligt", zei België-bondscoach Roberto Martínez, die aangaf Struijk niet op te roepen voor de interlands in maart.

Daarmee leek niets deelname aan het EK met Jong Oranje nog in de weg te zullen staan, maar Struijk heeft zijn keuze toch nog niet gemaakt. "Deze is namelijk om diverse redenen niet eenvoudig", reageert zijn zaakwaarnemer Tim Vrouwe in De Telegraaf. "Hij voelt zich absoluut gevleid door uitnodiging Jong Oranje. Maar als hij hiervoor in actie komt, kan hij niet meer uitkomen voor België. Het A-elftal van één van deze grootmachten is het hoofddoel voor Pascal."

Struijk wil in de komende weken zijn Belgische paspoort ontvangen, waarna hij de sportieve plannen van beide bonden vergelijkt. "En pas dan kan hij echt een definitieve keuze maken", aldus Vrouwe. Struijk werd onlangs nog gelinkt aan Leicester City en Napoli.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Moet hij voor de Rode Duivels kiezen?

Ja
76%
Nee
24%
(210 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws