Hebben Club & Antwerp floptransfer vermeden? In Italië breekt Gaich geen potten

Hebben Club & Antwerp floptransfer vermeden? In Italië breekt Gaich geen potten

09-03-2021 10:00 Laatste update: 23:29
49

Adolfo Gaich stond lange tijd in de belangstelling van Club Brugge. Afgelopen winter lokte ook Royal Antwerp FC naar Gaich. De jonge Argentijnse spits stond hoog aangeschreven, zijn club vroeg dan ook miljoenen. De vraagprijs bleek uiteindelijk te hoog waarna Gaich naar CSKA Moskou trok. Of Club zich dat heeft beklaagd valt echter sterk te betwijfelen. VoetbalPrimeur.be doet het relaas.

Het was een beklijvende transfersoap waarin Club Brugge zichzelf mengde iets meer dan een jaar geleden. Club was op zoek naar een sterke spits en vond in Gaich het ideale profiel. Het Brugse bestuur wou erg ver gaan en was bereid zijn transferrecord te breken. De club van Gaich, San Lorenzo, hield echter het been stijf. De spits verkaste de zomer daarop uiteindelijk naar CSKA in Rusland.

De overstap naar Europa bleek echter lastiger dan verwacht voor Gaich. In Rusland zou hij uiteindelijk slechts één keertje weten te scoren voor zijn nieuwe club. Hij kreeg in 18 wedstrijden zijn kans. Afgelopen winter had CSKA genoeg gezien, een oplossing drong zich op. Antwerp leek even in de running om Gaich op huurbasis te halen, uiteindelijk viel de keuze op het Italiaanse Benevento.

Benevento is geen hoogvlieger in de Italiaanse Serie A en staat pas op een 17e plek in de rangschikking. Toch weet ook daar Gaich geen potten te breken. Speelminuten krijgt hij voorlopig wel nog, Gaich wist zelfs een doelpuntje mee te pikken in de wedstrijd tegen Spezia. Echt overtuigend zijn de prestaties echter allerminst.

Gaich heeft nog voldoende tijd om Benevento te overtuigen van zijn kwaliteiten. In dat geval wordt zijn aankoopoptie misschien toch gelicht. Voorlopig blijft dat echter hoogst twijfelachtig. Of Gaich ooit de carrière zal maken die hem werd voorspeld is uiteraard lastig te voorspellen. Een blitzstart is het echter allerminst. Jammer genoeg zullen we nooit weten hoe het verhaal van Gaich zou zijn uitgedraaid bij Club Brugge. Zeker is wel dat het Brugse bestuur zich de gemiste transfer niet zal beklagen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie