Vanhaezebrouck: Het was geen mooi voetbal, maar anders loop je in hun mes

Vanhaezebrouck: "Het was geen mooi voetbal, maar anders loop je in hun mes"

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 23:43ma 08-03-2021 om 23:43

KAA Gent staat op zes punten van Play-Off 1. Tot daar het goede nieuws, want er liggen nog slechts vijf matchen voor de boeg én tegen KV Oostende speelden de jongens van Hein Vanhaezebrouck allerminst overtuigend. Toch had de trainer overwegend positieve woorden over voor zijn elftal.

"Als je van Oostende wil winnen, dan moet je het op deze manier doen", vatte Vanhaezebrouck het bondig samen bij Sporza. Vooral in de eerste helft ontsnapte Gent, onder meer dankzij twee ballen op het doelhout. "We hebben onze voet naast die van hen gezet. Het was geen mooi voetbal, maar anders loop je in hun mes."

"Ik ben een tevreden coach omdat ik een reactie heb gezien van de groep. Je mag de commotie en de ontgoocheling na de bekeruitschakeling niet vergeten", stelt Vanhaezebrouck. "We zijn beloond voor onze drive, de jongens hebben hun hoofd ervoor gelegd. Het wordt nu elke week de match van de laatste kans. Ik had liever een inhaalmatch gehad tegen een minder sterke ploeg, maar ik speel graag tegen Club Brugge."

Een week geleden had Gent de rivaal uit Brugge eigenlijk partij moeten geven, maar door de vele coronabesmettingen bij Blauw-Zwart kon dat duel niet doorgaan. Als de Buffalo's nog vol voor de top-vier willen gaan, kunnen ze zich eigenlijk nauwelijks nog puntenverlies veroorloven.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws