Inter heeft geen super-Lukaku nodig tegen Atalanta en kan Scudetto bijna ruiken

08-03-2021 23:08
1

Internazionale heeft maandagavond bijzonder goede zaken gedaan in de Serie A. De koploper in Italië liet zich op eigen veld niet verrassen door het veelscorende Atalanta en won door een goal van Milan Skriniar met 1-0. Romelu Lukaku was uiteraard van de partij, maar speelde slechts een bijrol.

Dat het voor Inter belangrijk was om de punten thuis te houden, bleek wel uit het zenuwachtige gedrag van trainer Antonio Conte. Na tien minuten had hij al een gele prent te pakken wegens aanhoudend commentaar op de leiding en vervolgens moest hij ook nog eens lijdzaam toezien hoe zijn ploeg in de achteruit werd gedwongen door de gasten uit Bergamo.

Het aanvallende team van Gian Piero Gasperini zocht ook in Milaan de weg naar voren, maar werd niet beloond. Atalanta kreeg tien minuten na rust zelfs het deksel op de neus toen Milan Skriniar de enige grote kans van Inter in een doelpunt omzette: hij schoot raak na een afgeslagen corner en die goal bleek later de beslissende te zijn.

De driepunter zorgt ervoor dat de Nerazzurri hun titeldroom langzaam maar zeker kunnen gaan verwezenlijken. De voorsprong op naaste achtervolger en stadgenoot AC Milan bedraagt met nog twaalf wedstrijden te gaan zes punten en ook Juventus is al op zeven verliespunten achterstand gezet. Op 16 mei, de voorlaatste speeldag in Italië, speelt Inter nog tegen Juve.