Albert wijst zeurende Leye op zijn plichten: Sommige zaken moeten intern blijven

Albert wijst zeurende Leye op zijn plichten: "Sommige zaken moeten intern blijven"

08-03-2021 22:57

Standard Luik bereikte de bodem tegen Royal Excel Moeskroen. De 1-0-nederlaag in Henegouwen heeft het laatste sprankeltje hoop op de top-vier ontnomen. Niet voor het eerst liet Mbaye Leye zich na de wedstrijd erg kritisch uit ten opzichte van zijn spelersgroep. Philippe Albert vindt dat helemaal geen verstandige aanpak.

In La Tribune kreeg Leye de wind van voren van de voormalige Rode Duivel. "Wat zich afspeelt binnen een kleedkamer moet niet publiek gemaakt worden, in goede en kwade tijden", oordeelt Albert. "Vorige week hebben we nog gesproken over die gordijnen in de gangen bij Anderlecht, dat doe je niet." Ook in de kraker tegen paars-wit ging Standard onderuit, toen met 3-1.

Hoe dan ook moet Leye zijn communicatiestijl aanpassen."Dat moet binnenkamers blijven", herhaalt Albert. "Ik ben ervan overtuigd dat de speler Leye zijn discours van na de voorbije twee-drie matchen niet goedgekeurd zou hebben. De speler Leye zou het niet gewaardeerd hebben als zijn trainer op die manier praatte in de post-wedstrijd-interviews. Sommige zaken moeten intern blijven."