Wisselende kansen voor Play-Off 1: Gent boekt hardbevochten zege, Oostende baalt

08-03-2021 22:41
13

KAA Gent blijft een sprankeltje hoop behouden op Play-Off 1. KV Oostende maakte het de Buffalo's knaplastig, maar beet uiteindelijk toch in het zand. Daardoor doen de kustjongens dan weer een slechte zaak voor de top-vier.

In de openingsfase in de Ghelamco Arena bevestigde KVO al het goede van de voorbije maanden. Na vijf minuten kon enkel de paal Gent redden, op een afstandsschot van Robbie D'Haese. Beide ploegen probeerden hoog druk te zetten. Toch kwam Gents gevaar enkel vanop hoekschop, maar Roman Bezus strandde op Guillaume Hubert.

Vlak voor het half uur kende Oostende voor een tweede keer pech. Makhtar Gueye mocht hard uithalen, maar ditmaal lag de lat in de weg. Dat de West-Vlamingen niet eens hun beste niveau haalden, zei vooral iets over de prestatie van Gent. Net voor de pauze mocht Hein Vanhaezebrouck dan toch vanuit het niets juichen. Roman Yaremchuk ontsnapte aan de buitenspelval, klopte Hubert en kreeg goedkeuring van de VAR: 1-0 bij de rust.

Geen grote kansen meer
In het tweede bedrijf zorgde Gent vooral bij frustratie bij de bezoekers. Die probeerden hun wil wel op te leggen, maar verzamelden nauwelijks doelrijpe kansen. In het slotkwartier slaagde KVO er dan toch in om de druk op te voeren. Andrew Hjulsager en Nick Bätzner deden hun stinkende best, al brachten zij Sinan Bolat niet echt in verlegenheid.

Toen de Gentse doelman aan het einde tot drie keer toe redding bracht, was het duidelijk dat de zege in de Oost-Vlaamse hoofdstad zou blijven. Zo komen de Buffalo's op 40 punten in het klassement. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg, waaronder de inhaalmatch tegen Club Brugge, telt de achterstand op de begeerde vier stek zes punten. Die is nu in handen van ... Oostende.