'Club Brugge dient aanvraag vergunning in, nu tot 30 dagen wachten op antwoord'

'Club Brugge dient aanvraag vergunning in, nu tot 30 dagen wachten op antwoord'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 22:10ma 08-03-2021 om 22:10

Club Brugge wil het seizoen 2023-2024 koste wat het kost openen in een gloednieuwe thuishaven. Het stadiondossier sleept nu al jaren aan, maar de laatste tijd zit het in een positieve flow. Club zette maandag de volgende stap in het proces.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Blauw-Zwart een aanvraag ingediend om een omgevingsvergunning te verkrijgen. "Het ingediende dossier is het resultaat van een uitgebreid traject waarbij Club Brugge in de afgelopen maanden, in intense samenwerking met zijn architecten, verschillende experten en geconsulteerde adviesbureaus, aan de slag is gegaan met de opmerkingen en suggesties van de adviesinstanties, buurtbewoners en buurtorganisaties die werden geformuleerd tijdens de verschillende contactmomenten", geeft Club als uitleg mee.

De bal ligt nu in het kamp van de bevoegde instanties. Die moeten in dertig dagen tijd beslissen of het dossier ontvankelijk verklaard kan worden. Is dat het geval, dan volgt er een openbaar onderzoek, waarin een infosessie georganiseerd wordt om de buurtbewoners in te lichten. "Club Brugge houdt zich er aan om dan ook een derde buurtinfomoment te organiseren waarop het ganse stadiondossier nogmaals zal worden toegelicht aan de buurtbewoners van de Olympiasite", voegt de Brugse voetbaltrots er nog aan toe.

Als alles goed gaat, zou Club in het tweede deel van 2021 groen licht moeten krijgen. In het voorjaar van 2022 zou de regerende landskampioen dan met de bouw willen starten, zodat het stadion medio 2023 open kan voor het grote publiek.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws