Chelsea zet goede vorm door tegen Everton: negen PL-duels op rij niet verloren

08-03-2021 21:13

Chelsea zet de uitstekende vorm van de laatste tijd in de Premier League voort. The Blues rekenden maandagavond op Stamford Bridge af met Everton: na negentig minuten spelen stond er een 0-2 eindstand op het scorebord in Londen.

Thomas Tuchel heeft Chelsea weer helemaal aan het draaien gekregen sinds zijn komst. The Blues zijn bezig aan een opmars in de Premier League en ook Everton moest er maandagavond aan geloven. Chelsea speelde dominant, zette Everton bij vlagen vast op de eigen helft en kwam eigenlijk geen enkel moment in de problemen.

Na een halfuur spelen kwam de thuisploeg op voorsprong. Na een goedlopende aanval gaf Marcos Alonso, die onder Tuchel weer helemaal opleeft, een goede voorzet. Kai Havertz dacht de bal binnen te kunnen werken, maar voor hij zijn voet tegen de bal kon zetten werkte Ben Godfrey de bal achter Everton-keeper Jordan Pickford. Een ongelukkig eigen doelpunt voor de verdediger.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Chelsea had de overhand en Havertz dacht zijn goede spel al snel te belonen met een treffer. Het feestje ging echter niet door: de VAR greep in. Tien minuten later verdubbelde Chelsea de voorsprong alsnog: Jorginho mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet.

Hier bleef het bij op Stamford Bridge. Chelsea loopt verder weg bij Everton en staat nu stevig op plaats vier, die recht geeft op een Champions League-ticket. De negende wedstrijd op rij waarin er niet verloren wordt in de Premier League.