Henry over zijn 20 doelpunten: “Ik krijg betere assists dan de vorige seizoenen

Henry over zijn 20 doelpunten: “Ik krijg betere assists dan de vorige seizoenen"

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 21:00ma 08-03-2021 om 21:00

Op het veld van KAS Eupen scoorde Thomas Henry zijn 20ste doelpunt voor Oud-Heverlee Leuven. Het dubbele van wat de spits als doel had gesteld voor zijn eerste seizoen in 1A. “Voor aanvang van mijn eerste seizoen in 1A stelde ik tien treffers als doel.”, zegt Henry in Het Laatste Nieuws.

De voorbije seizoenen toonde Henry in 1B al dat hij het doel weet staan. “De vorige twee seizoenen in 1B scoorde ik zestien en vijftien keer.” Nu zit de spits dus al aan 20 stuks en hij weet hoe dat komt. “Dat ik met nog vier speeldagen te gaan, nu al aan 20 doelpunten zit komt omdat wij meer kansen creëren en ik betere assists krijg dan de vorige twee seizoenen.” Henry scoorde dit seizoen in 17 van de 27 wedstrijden die hij speelde.

Uit die 17 wedstrijden waarin Henry scoorde, puurde OHL 31 punten (60%). In de 13 matchen waarin hij niet scoorde, haalde OHL 13 punten (33%). Al had de scoremachine van Henry wel wat tijd nodig om op gang te komen. Zo wist hij in de eerste zeven wedstrijden van het seizoen maar twee keer raak te treffen. OHL plukte Henry twee jaar geleden weg bij Tubeke voor zo’n 500.000 euro.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws