Martinez vol lof over Courtois: “Hij kan een tijdperk uitbouwen bij Real Madrid”

Martinez vol lof over Courtois: “Hij kan een tijdperk uitbouwen bij Real Madrid”

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 20:30ma 08-03-2021 om 20:30

Thibaut Courtois is weer aan een uitstekend seizoen bezig met Real Madrid. Ook bondscoach Roberto Martinez ziet hoe belangrijk onze nationale doelman is geworden voor zijn club. “Je moet al ver teruggaan om een doelman te vinden die zoveel punten pakte voor Real Madrid”, zegt hij aan Eleven Sports.

Martinez had tijdens het gesprek heel mooie woorden over voor Courtois. “Dit zeg ik niet als bondscoach of door mijn persoonlijke band met hem.” De bondscoach probeert zijn prestaties zo neutraal mogelijk te analyseren. “Vorig jaar schonk hij hen zeventien punten.” Dat leverde Courtois toen ook de Zamora-trofee op voor de meeste clean sheets in de Spaanse competitie.

Ook dit jaar is hij goed op dreef. “Dit jaar pakte hij al achttien punten voor hen in de competitie en Champions League.” Zijn invloed is volgens Martinez ongelooflijk. “Het is indrukwekkend dat hij een seizoen na de titel nog zo constant is.” Volgens de bondscoach past Courtois ook perfect in het plaatje van Real Madrid. “Dat zei ik al toen hij tekende. Hij was op dat moment de beste keeper ter wereld.”

Hij ziet nog een mooie toekomst voor Courtois bij Real Madrid. “Hij kan een tijdperk uitbouwen bij Real Madrid.” Bekijk het gesprek van Martinez met Eleven Sports hieronder.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws