‘UEFA schorst van racisme beschuldigde ref van PSG-Basaksehir'

‘UEFA schorst van racisme beschuldigde ref van PSG-Basaksehir'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 20:15ma 08-03-2021 om 20:15

Laatste update: maandag 8 maart 2021 om 20:26ma 08-03-2021 om 20:26

De UEFA heeft de Roemeense scheidsrechter Sebastian Coltescu geschorst tot het einde van het seizoen. Zo meldt Sporza. Hij was de ref die op 8 december het Champions League duel tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir werd beschuldigd van racisme.

Tijdens die wedstrijd in de groepsfase van de Champions League verwees Coltescu naar Pierre Webo, de assistent-coach van Basaksehir, met het Roemeense woord “negru”. Dit zorge toen voor heel wat tumult op en naast het veld. De spelers van Basaksehir besloten het veld te verlaten en de PSG-spelers volgden hen. Er was toen ongeveer een kwartier gespeeld van die wedstrijd.

Webo, die van Kameroense afkomst is, beschuldigde toen vierde scheidsrechter Coltescu. Maar na analyse van verschillende beelden door Roemeense media werd ook assistent-scheidsrechter Octavian Sovre verdacht van racisme. UEFA heeft nu dus beslist om Coltescu te schorsen tot het einde van het seizoen. Zijn landgenoot Sovre kreeg een lichtere straf. Hij ontving een berisping van UEFA.  

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws