'De resultaten van Standard zijn gewoon tragisch, cijfers om te zakken'

'De resultaten van Standard zijn gewoon tragisch, cijfers om te zakken'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 19:20ma 08-03-2021 om 19:20

Standard blijft stevig sukkelen dit seizoen en ging zondag nog onderuit tegen Royal Excel Mouscron. Play-Off 1 is zo goed als onhaalbaar, terwijl ook Play-Off 2 lang niet zeker is. Peter Vandenbempt ziet de Rouches ook blijven sukkelen.

"Die 3 op 21 zijn cijfers om te zakken. Elfde in de stand, dat is gewoon tragisch voor een ploeg die op een bepaald moment nog de uitdager van Club Brugge werd genoemd", geeft Vandenbempt aan bij Sporza.

Volgens de analist moet Mbaye Leye echter nog niet vrezen voor zijn job bij de club. "Ik denk dat de evaluatie van het werk van Leye maar pas zal volgen na het seizoen. Er is toch nog het mooie vooruitzicht op een bekerfinale. Standard speelt zaterdag de halve finale in Eupen en misschien kan dat vooruitzicht toch weer het beste bovenhalen bij deze spelers", klinkt het.

Al ziet Vandenbempt ook dat het beter moet. Maar is dat wel mogelijk met dit Standard? "Je hebt die ene wedstrijd scherp: verbeten strijders zoals de fans dat graag zien en zoals tegen Club Brugge. En dan een paar dagen later weer onherkenbaar. Ja, hoeveel trainers zijn daar de voorbije jaren al niet vreselijk gefrustreerd door geraakt? Zelfs de ervaren vakman Michel Preud'homme heeft dat er niet uit gekregen", weet Vandenbempt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws