Breaking news

Vlap wil na uitleenbeurt slagen bij Anderlecht: "Ik hoop sterker terug te keren"

UPDATE: Antwerp moet Seck missen tegen Club Brugge

UPDATE: Antwerp moet Seck missen tegen Club Brugge

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 15:53ma 08-03-2021 om 15:53

Laatste update: dinsdag 9 maart 2021 om 17:57di 09-03-2021 om 17:57

Royal Antwerp FC won het afgelopen weekend met 4-2 van KV Kortrijk. The Great Old speelde de match uit met tien man na rood voor Abdoulaye Seck. Het Bondsparket heeft de speler van Antwerp nu een minnelijke schikking voorgesteld.

Bij een 0-0 stand in de 20e minuut zette Seck een sliding in. De verdediger was te laat en Christof Dierick twijfelde niet. De scheidsrechter toonde de rode kaart voor Seck. Ondanks een man minder kon Antwerp de match wel winnend afsluiten.

Op maandag kwam het Bondsparket met een minnelijke schikking op de proppen voor Seck. Het stelt een schorsing van twee speeldagen voor, eentje is er met uitstel. Ook stelt het Bondsparket een boete van 1.500 euro (1.000 euro effectief, 500 euro met uitstel) voor. 

Antwerp moet nu laten weten of het al dan niet akkoord gaat met minnelijke schikking. Indien Antwerp de straf aanvaardt, mist het Seck tegen Club Brugge. The Great Old speelt op 21 maart in het Jan Breydelstadion. 

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Antwerp het schorsingsvoorstel van Seck niet aanvaardt en in beroep gaat. The Great Old hoopt dat de effectieve speeldag verdwijnt en dat de verdediger volgende week kan aantreden tegen leider Club Brugge.

Update: Het Bondsparket heeft beslist om Seck één week effectieve schorsing te geven. Hij zal er dus niet bijzijn tegen Club Brugge. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws