'Manchester City verkiest Haaland boven Mbappé om één specifieke reden'

'Manchester City verkiest Haaland boven Mbappé om één specifieke reden'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 15:10ma 08-03-2021 om 15:10

Manchester City blijft rondkijken voor een nieuwe aanvalsleider. Volgens The Athletic prijkt de naam van Borussia Dortmund-sensatie Erling Haaland bovenaan het verlanglijstje - en niet Kylian Mbappé.

Het Engelse medium beweert dat Manchester City een poging gaat wagen om Haaland naar Engeland te halen. De twintigjarige spits uit Noorwegen moet Sergio Agüero, wiens contract afloopt, doen vergeten. Hij zou daarmee in de voetsporen van zijn vader treden. Alf-Inge Haaland speelde tussen 2000 en 2003 namelijk 41 keer voor City.

Dat de komst van Mbappé een lagere prioriteit heeft, komt volgens The Athletic door één specifieke reden: City maakt zich zorgen over de contractuele eisen van het Franse wonderkind van Paris Saint-Germain. De koploper van de Premier League kan Mbappé betalen, maar waakt voor scheve gezichten in de kleedkamer van manager Josep Guardiola.

Haaland scoorde zaterdag twee keer in Der Klassiker tegen Bayern München en staat nu op honderd goals in zijn carrière. Daar had hij slechts 146 wedstrijden voor nodig. In zijn Dortmund-contract staat een minimale afkoopsom van 75 miljoen euro, maar de clausule wordt pas in de zomer van 2022 actief.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws