UPDATE: Lokonga wil met regenboogband spelen tegen KRC Genk

UPDATE: Lokonga wil met regenboogband spelen tegen KRC Genk

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 13:35ma 08-03-2021 om 13:35

Laatste update: maandag 8 maart 2021 om 17:03ma 08-03-2021 om 17:03

De voorbije dagen droegen de aanvoerders in de Jupiler Pro League een regenboogband. Ook Sambi Lokonga van RSC Anderlecht deed dat tegen KV Mechelen. Opvallend, Lokonga droeg ook de normale kapiteinsband van Anderlecht. Dat kwam hem op kritiek te staan. Anderlecht betreurt nu het misverstand dat er ontstond.

Momenteel loopt in het Belgische voetbal de derde editie van de diversiteitscampagne 'Football for All', tegen homofobie, racisme en andere vormen van discriminatie. Naar aanleding van dit initiatief was het de bedoeling dat de aanvoerders van 1A en 1B een regenboogband droegen in plaats van hun gewone band van hun ploeg. 'De club begrijpt de verwarring die is ontstaan, maar wil benadrukken dat het om een betreurenswaardig en ongelukkig misverstand gaat', stelt Anderlecht in een persbericht.

Ook Lokonga reageerde op het voorval. "Ik heb gezien dat er verwarring is ontstaan rond het dragen van mijn kapiteinsband tegen Mechelen. Ik wil benadrukken dat het louter een zaak van bijgeloof is, dat ik de band van RSCA ook wou dragen en dat ik daarom beide banden droeg. Ik hoop dat ik hiermee dit misverstand kan uitklaren. Ik benadruk dat ik mensen respecteer in al hun diversiteit, of dat nu om geaardheid, afkomst of geloofsovertuiging gaat."

Update: Op Instagram laat Lokonga nog weten dat hij de volgende match van Anderlecht, die tegen KRC Genk in de Beker van België, de regenboogband nogmaals zal dragen. 'Hij zal zichtbaar zijn', belooft de kapitein van Anderlecht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws