'Metamorfose in Camp Nou: Cruijff keert deze week terug bij FC Barcelona'

'Metamorfose in Camp Nou: Cruijff keert deze week terug bij FC Barcelona'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 12:30ma 08-03-2021 om 12:30

Jordi Cruijff is de favoriet om onder Joan Laporta technisch directeur te worden bij FC Barcelona. De Nederlander zou aankomende week al arriveren in Catalonië.

Dat melden Spaanse media zondagavond. Duidelijk is geworden dat Laporta de presidentsverkiezingen gewonnen heeft. Het roer gaat meteen flink om. Hij neemt volgens Mundo Deportivo meerdere bestuursleden mee met wie hij al samenwerkte in zijn eerste periode als voorzitter. Dat was van 2003 tot 2010. Cruijff wordt onder Laporta mogelijk technisch directeur. Volgens onder meer MD is hij de favoriet voor die positie.

Cruijff is nu nog trainer van het Chinese Shenzhen FC, maar arriveert naar verluidt aankomende week in Barcelona. Laporta, een adept van Cruijff, heeft de banden met de familie Cruijff altijd onderhouden en in dat licht is de aanstelling van Cruijff een logische, al werd zijn naam de afgelopen weken niet zo vaak genoemd.

Cruijff was van 1994 tot 1996 speler van Barcelona. Hij werkte als technisch directeur bij het Israëlische Maccabi Tel Aviv. Cruijff was daar vijf jaar actief. De afgelopen seizoenen stond hij aan het roer bij Chongqing Lifan en Shenzhen FC. Cruijff werd ook benoemd tot bondscoach van Ecuador, maar coachte geen wedstrijd omdat de nationale bond ontevreden zou zijn omdat hij nauwelijks in Ecuador was.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws