'Genk heeft, wat ik zei, ook zijn allerbeste voetbal teruggevonden.'

'Genk heeft, wat ik zei, ook zijn allerbeste voetbal teruggevonden.'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 12:16ma 08-03-2021 om 12:16

Met nog vier speeldagen voor de boeg staat KRC Genk op de derde plaats. Twee weken geleden lag John Van den Brom nog onder vuur, maar de Limburgers behielden het vertrouwen in hun trainer. “Daar worden ze nu voor beloond”, stelt Peter Vandenbempt bij Sporza.

KRC Genk kroonde zich tot winterkampioen, maar daarna ging het mis. De Limburgers morsten met de punten en het bereiken van Play-Off 1 kwam in gevaar. De stoel van Van den Brom wankelde. 'Daar willen ze in de bestuurskamer vandaag echt niet meer aan herinnerd worden aan dat ontslag van de coach, dat wel degelijk op tafel lag, flink bediscussieerd werd op maandag en vurig verdedigd ook door een deel ervan', stelt Vandenbempt.

Maar na Hannes Wolf en Jess Thorup ging Genk niet op zoek naar een nieuwe trainer. 'En de voorbije 10 dagen zijn ze daarvoor beloond geweest. En niet enkel met goeie resultaten, maar ook wel met weer het niveau van de prestaties, collectief en individueel', meent Vandenbempt.

Allerbeste voetbal
Zondag won KRC Genk met 2-0 van Cercle Brugge. Terwijl Anderlecht niet verder dan een 1-1 kwam tegen KV Mechelen. 'Een paar spelers hervonden hun zelfvertrouwen en gretige, energieke manier van voetballen, ze hebben ook karakter getoond op een bepaald moment in Charleroi toen het moeilijk was in de tweede helft. Genk heeft, wat ik zei, ook zijn allerbeste voetbal teruggevonden.'

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Haalt Genk Play-Off 1?

Ja
90%
Nee
10%
(455 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws