OFFICIEEL: ex-Napolitaan Hamsik tekent contract bij IFK Göteborg

OFFICIEEL: ex-Napolitaan Hamsik tekent contract bij IFK Göteborg

08-03-2021 12:04 Laatste update: 20:21

De Slowaak Marek Hamsik staat voor een opvallende transfer, nadat hij zijn contract bij het Chinese Dalian Yifang heeft ontbonden. De 33-jarige middenvelder staat op het punt om een contract te ondertekenen bij IFK Göteborg, de huidige nummer twaalf van de nationale competitie van Zweden.

Expressen deelde zondagavond beelden van de ervaren spelmaker op het vliegveld van Göteborg. Naar alle waarschijnlijkheid wordt Hamsik maandagmiddag gepresenteerd bij zijn nieuwe club. Göteborg troeft met het aantrekken van Hamsik onder andere Slovan Bratislava af in de strijd om de handtekening van de Slowaak.

Hamsik speelde voordat hij in 2019 naar China vertrok jarenlang voor het Italiaanse Napoli, waar hij ook enkele seizoen de aanvoerdersband droeg. Na zijn jaren in Napels speelde Hamsik twee jaar voor Dalian Yifang. Hamsik maakt de overstap naar Göteborg om zicht te houden op het EK van dit jaar, waar Slowakije in de groep zit met Polen, Spanje en Zweden.

Update: Het is officieel: Marek Hamsik speelt tot het einde van het seizoen voor IFK Göteborg. De Slowaak komt transfervrij over en hoopt in Zweden een plek in de EK-selectie van Slowakije te bemachtigen.

'De medische keuring is goed verlopen en het contract is ondertekend', valt er te lezen op de site van Göteborg. Sportief directeur Pontus Farnerud is verheugd met de transfer. "We hebben een goed gesprek gehad. Marek is hier om te presteren en is erg gemotiveerd. Zijn ambitie, samen met zijn charisma, professionalisme en passie, maken hem uniek."