'Ik vind het schandalig dat Nathan Verboomen met de grond gelijkgemaakt werd'

'Ik vind het schandalig dat Nathan Verboomen met de grond gelijkgemaakt werd'

Gepubliceerd: maandag 8 maart 2021 om 11:15ma 08-03-2021 om 11:15

Na StandardClub Brugge was Nathan Verboomen bij de bezoekers de gebeten hond. Ook van heel wat analisten kreeg de scheidsrechter kritiek. Nu krijgt Verboomen steun. Serge Gumienny neemt het op voor de scheidsrechter. 

In de slotfase van de bekermatch tussen Standard en Club Brugge keurde Verboomen bij een 1-0 stand een doelpunt van de bezoekers af. Er was volgens de ref sprake van hands van Simon Mignolet. Het duurde echter een tijdje alvorens Verboom tot zijn eindconclusie kwam. 'Ik vind het schandalig dat Nathan Verboomen met de grond gelijkgemaakt werd. Het feit dat hij het handspel meteen zag, in die wirwar van spelers, was al erg knap', stelt Gumienny in Het Belang van Limburg.

De ex-scheidsrechter neemt de spelers op de korrel. 'Akkoord, hij twijfelde nadien, maar zou je niet, als je die opgefokte reactie van de spelers zag? In mijn tijd was dat niet waar. Geen gezever, zwijgen en gedaan! En als ze toch bleven zagen, klets! Geel onder hun neus en wegwezen! Tegenwoordig bepalen de spelers blijkbaar wat mag en niet mag.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Moeten refs 'sorry' zeggen tegen spelers?

Ja
26%
Nee
74%
(337 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws